byder velkommen

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer indeholdende alkohol hos uhrskov-vine.dk, læs mere her

er du over 18 år?

Beklager Kun Voksne

Rosso di Montalcino 2013 Ignaccio, IL Marroneto

En af de mest seriøse Rosso di Montalcino på markedet; en vin der bærer DNA'et af en stor Brunello di Montalcino. Så enkelt kan det siges. En lille del af den Sangiovese Grosso-vin, der normalt anvendes til Il Marroneto's Brunello di Montalcino, bliver efter 22 måneders fadlagring tappet på flaske som Rosso di Montalcino. Det er altså i princippet samme vin, som den navnkundige storebror, men altså blot med kortere fadlagring.


Farven er dyb rubinrød, næsen er indbydende, frisk og med en fin frugtbetonet intensitet, hvor den klassiske kirsebærfrugt er fremherskende. Vinen er intens frugtrig, saftig og uhyre elegant, med fine, fine tanniner, harmonisk afrundethed og spændstighed. En klassevin, hvoraf, der som de øvrige vine fra Alessandro Mori, (desværre) kun kommer (alt for) få flasker til Danmark.


 Ian D'Agata, Vinous.com:
"[...] Owner Alessandro Mori's wines are some of the most mineral of the whole Denominazione, and are always characterized by high acidity and very bright fruit aromas and flavors, with no undue weight or over-the-top creaminess. He bottles very little Rosso every year but what he does make is usually among the the best ten examples in Montalcino."


 Vinder af Vinhulen.dk's temasmagning af Rosso di Montalcino, marts 2015:
"Rubinrød allerede med brune indslag. Næsen har fine røde bær og kirsebær sammen med markens blomster og en snert af fernis/lak og tjære. Dejlig udfordrende duft for næsen. Smagen er sødmefuld og fed med røde bær, kirsebær, træ, markens blomster og en note af tjære. Fantastisk flot intensitet i frugten, og komponenterne er sat rigtigt sammen. Stille og roligt intensiverer det hele i denne meget komplette vin. Slutter med en del tanniner og kraft. Dejlig."


 Druesammensætning: 100% Sangiovese di Brunello (Sangiovese Grosso). Lagring: 22 mdr. på store fade, min. 6 mdr. på flaske. Distrikt: Montalcino, Toscana. Alkohol: 14%. Årlig produktion: ca. 5.000 flasker.

En af de mest seriøse Rosso di Montalcino på markedet; en vin der bærer DNA'et af en stor Brunello di Montalcino. Så enkelt kan det siges. En lille del af den Sangiovese Grosso-vin, der normalt anvendes til Il Marroneto's Brunello di Montalcino, bliver efter 22 måneders fadlagring tappet på flaske som Rosso di Montalcino. Det er altså i princippet samme vin, som den navnkundige storebror, men altså blot med kortere fadlagring.


Farven er dyb rubinrød, næsen er indbydende, frisk og med en fin frugtbetonet intensitet, hvor den klassiske kirsebærfrugt er fremherskende. Vinen er intens frugtrig, saftig og uhyre elegant, med fine, fine tanniner, harmonisk afrundethed og spændstighed. En klassevin, hvoraf, der som de øvrige vine fra Alessandro Mori, (desværre) kun kommer (alt for) få flasker til Danmark.


 Ian D'Agata, Vinous.com:
"[...] Owner Alessandro Mori's wines are some of the most mineral of the whole Denominazione, and are always characterized by high acidity and very bright fruit aromas and flavors, with no undue weight or over-the-top creaminess. He bottles very little Rosso every year but what he does make is usually among the the best ten examples in Montalcino."


 Vinder af Vinhulen.dk's temasmagning af Rosso di Montalcino, marts 2015:
"Rubinrød allerede med brune indslag. Næsen har fine røde bær og kirsebær sammen med markens blomster og en snert af fernis/lak og tjære. Dejlig udfordrende duft for næsen. Smagen er sødmefuld og fed med røde bær, kirsebær, træ, markens blomster og en note af tjære. Fantastisk flot intensitet i frugten, og komponenterne er sat rigtigt sammen. Stille og roligt intensiverer det hele i denne meget komplette vin. Slutter med en del tanniner og kraft. Dejlig."


 Druesammensætning: 100% Sangiovese di Brunello (Sangiovese Grosso). Lagring: 22 mdr. på store fade, min. 6 mdr. på flaske. Distrikt: Montalcino, Toscana. Alkohol: 14%. Årlig produktion: ca. 5.000 flasker.

DKK  299,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

En af de mest seriøse Rosso di Montalcino på markedet; en vin der bærer DNA'et af en stor Brunello di Montalcino. Så enkelt kan det siges. En lille del af den Sangiovese Grosso-vin, der normalt anvendes til Il Marroneto's Brunello di Montalcino, bliver efter 22 måneders fadlagring tappet på flaske som Rosso di Montalcino. Det er altså i princippet samme vin, som den navnkundige storebror, men altså blot med kortere fadlagring.


Farven er dyb rubinrød, næsen er indbydende, frisk og med en fin frugtbetonet intensitet, hvor den klassiske kirsebærfrugt er fremherskende. Vinen er intens frugtrig, saftig og uhyre elegant, med fine, fine tanniner, harmonisk afrundethed og spændstighed. En klassevin, hvoraf, der som de øvrige vine fra Alessandro Mori, (desværre) kun kommer (alt for) få flasker til Danmark.


 Ian D'Agata, Vinous.com:
"[...] Owner Alessandro Mori's wines are some of the most mineral of the whole Denominazione, and are always characterized by high acidity and very bright fruit aromas and flavors, with no undue weight or over-the-top creaminess. He bottles very little Rosso every year but what he does make is usually among the the best ten examples in Montalcino."


 Vinder af Vinhulen.dk's temasmagning af Rosso di Montalcino, marts 2015:
"Rubinrød allerede med brune indslag. Næsen har fine røde bær og kirsebær sammen med markens blomster og en snert af fernis/lak og tjære. Dejlig udfordrende duft for næsen. Smagen er sødmefuld og fed med røde bær, kirsebær, træ, markens blomster og en note af tjære. Fantastisk flot intensitet i frugten, og komponenterne er sat rigtigt sammen. Stille og roligt intensiverer det hele i denne meget komplette vin. Slutter med en del tanniner og kraft. Dejlig."


 Druesammensætning: 100% Sangiovese di Brunello (Sangiovese Grosso). Lagring: 22 mdr. på store fade, min. 6 mdr. på flaske. Distrikt: Montalcino, Toscana. Alkohol: 14%. Årlig produktion: ca. 5.000 flasker.

Alkohol 14
Type Rødvin
Producent Il Marroneto
Land Italien
Område Toscana
Underområde Brunello Di Montalcino
Årgang 2013
Druetype Sangiovese
Vin til mad Oksekød, Ost, Pastaretter, Svinekød, Tapas, Vildt
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ