Barolo VIGNA RIONDA 2018 DOCG Luigi Pira

Vigna Rionda – Barolos Grand Cru


Vigna Rionda er ikke bare en vinmark – det er et af de mest ikoniske terroirs i hele Barolo. Beliggende i Serralunga d’Alba, leverer marken vin med imponerende dybde, struktur og lagringspotentiale, men også med en finesse, som kun de allerbedste cru’er kan præstere.


Vigna Rionda var i årtier en “hemmelig” skat, kendt blandt kendere via legendariske flasker fra Bruno Giacosa.


Luigi Pira begyndte først selv at tappe Barolo fra marken i 1997 – og resultatet blev hurtigt blandt husets mest eftertragtede vine.


Marken ligger i 330–360 meters højde, og de kølige nætter kombineret med perfekt solindfald sikrer aromatisk kompleksitet og høj syre – ideelt til langtidsholdbar Nebbiolo.


 


Luigi Pira råder over ca. 1 hektar i den sydvestvendte del af marken, hvor jordbunden består af kalkrig mergel. Dette giver vine med markant mineralitet, faste tanniner og stor elegance.


Barolo Vigna Rionda kommer fra en mytisk mark, hvis rygte for alvor er opstået med Bruno Giacosas legendariske aftapninger herfra mellem 1967 og 1993. Sammen med Barolo Marenca er det Piras mest maskuline, velstrukturerede og majestætisk anlagte vin. Første år (1997) var en storslået Barolo fra planter, der var sat i 1994 (!). Vinen fortolkes nu lidt mere traditionelt, og macerationstiden er øget til 12-15 dage, afhængig af året. Andelen af nyt træ er ligeledes markant reduceret og store botti supplerer nu de mindre træfade: Man ønsker ganske enkelt et større udtræk af sanseproducerende stoffer fra druerne og at mindske den del af sekundæraromaerne, der kommer fra træet. Barolo Rionda er en forunderlig vin, der åbenbarer en påfuglehale af duft og smag for sanserne og den forener en forunderlig kraftfuldhed med en udtalt finessepræget elegance. Den er på mange måder indbegrebet af en Barolo fra Serralunga d’Alba og en af de mest komplette vine fra hele området."

Vigna Rionda – Barolos Grand Cru


Vigna Rionda er ikke bare en vinmark – det er et af de mest ikoniske terroirs i hele Barolo. Beliggende i Serralunga d’Alba, leverer marken vin med imponerende dybde, struktur og lagringspotentiale, men også med en finesse, som kun de allerbedste cru’er kan præstere.


Vigna Rionda var i årtier en “hemmelig” skat, kendt blandt kendere via legendariske flasker fra Bruno Giacosa.


Luigi Pira begyndte først selv at tappe Barolo fra marken i 1997 – og resultatet blev hurtigt blandt husets mest eftertragtede vine.


Marken ligger i 330–360 meters højde, og de kølige nætter kombineret med perfekt solindfald sikrer aromatisk kompleksitet og høj syre – ideelt til langtidsholdbar Nebbiolo.


 


Luigi Pira råder over ca. 1 hektar i den sydvestvendte del af marken, hvor jordbunden består af kalkrig mergel. Dette giver vine med markant mineralitet, faste tanniner og stor elegance.


Barolo Vigna Rionda kommer fra en mytisk mark, hvis rygte for alvor er opstået med Bruno Giacosas legendariske aftapninger herfra mellem 1967 og 1993. Sammen med Barolo Marenca er det Piras mest maskuline, velstrukturerede og majestætisk anlagte vin. Første år (1997) var en storslået Barolo fra planter, der var sat i 1994 (!). Vinen fortolkes nu lidt mere traditionelt, og macerationstiden er øget til 12-15 dage, afhængig af året. Andelen af nyt træ er ligeledes markant reduceret og store botti supplerer nu de mindre træfade: Man ønsker ganske enkelt et større udtræk af sanseproducerende stoffer fra druerne og at mindske den del af sekundæraromaerne, der kommer fra træet. Barolo Rionda er en forunderlig vin, der åbenbarer en påfuglehale af duft og smag for sanserne og den forener en forunderlig kraftfuldhed med en udtalt finessepræget elegance. Den er på mange måder indbegrebet af en Barolo fra Serralunga d’Alba og en af de mest komplette vine fra hele området."

DKK  799,00

På Lager | Levering 1-3 hverdage

Se Fragtpriser

Vigna Rionda – Barolos Grand Cru


Vigna Rionda er ikke bare en vinmark – det er et af de mest ikoniske terroirs i hele Barolo. Beliggende i Serralunga d’Alba, leverer marken vin med imponerende dybde, struktur og lagringspotentiale, men også med en finesse, som kun de allerbedste cru’er kan præstere.


Vigna Rionda var i årtier en “hemmelig” skat, kendt blandt kendere via legendariske flasker fra Bruno Giacosa.


Luigi Pira begyndte først selv at tappe Barolo fra marken i 1997 – og resultatet blev hurtigt blandt husets mest eftertragtede vine.


Marken ligger i 330–360 meters højde, og de kølige nætter kombineret med perfekt solindfald sikrer aromatisk kompleksitet og høj syre – ideelt til langtidsholdbar Nebbiolo.


 


Luigi Pira råder over ca. 1 hektar i den sydvestvendte del af marken, hvor jordbunden består af kalkrig mergel. Dette giver vine med markant mineralitet, faste tanniner og stor elegance.


Barolo Vigna Rionda kommer fra en mytisk mark, hvis rygte for alvor er opstået med Bruno Giacosas legendariske aftapninger herfra mellem 1967 og 1993. Sammen med Barolo Marenca er det Piras mest maskuline, velstrukturerede og majestætisk anlagte vin. Første år (1997) var en storslået Barolo fra planter, der var sat i 1994 (!). Vinen fortolkes nu lidt mere traditionelt, og macerationstiden er øget til 12-15 dage, afhængig af året. Andelen af nyt træ er ligeledes markant reduceret og store botti supplerer nu de mindre træfade: Man ønsker ganske enkelt et større udtræk af sanseproducerende stoffer fra druerne og at mindske den del af sekundæraromaerne, der kommer fra træet. Barolo Rionda er en forunderlig vin, der åbenbarer en påfuglehale af duft og smag for sanserne og den forener en forunderlig kraftfuldhed med en udtalt finessepræget elegance. Den er på mange måder indbegrebet af en Barolo fra Serralunga d’Alba og en af de mest komplette vine fra hele området."

Alkohol 14,5%
Type Rødvin
Producent Luigi Pira
Land Italien
Område Piemonte
Underområde Barolo
Årgang 2018
Vintype Barolo
Størrelse 75 cl
Vin til mad Lam, Oksekød, Ost, Pastaretter
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ