Riesling Vom Vulkan er en kompleks vin med aromaer af flintesten, urter, rabarber, modne stenfrugter og eksotiske frugter. Smagen slutter af med en saltholdig mineralitet, som er typisk for Kupfergrube. Vinen er sprød, raceren og saftig. Simpelthen forførende! Nyd den til fyldige retter af røget, stegt eller grillet fisk og lyst kød med rodfrugter.
96 Point - vin-top-10.dk; "Forførende og terroirfast. Langsomt folder aroma og smag sig ud i en påfuglehale af Riesling-nuancer. Cremet konsistens. Tør, rank og svirpende citrus-præget."
★★★★★ - Gastro: "Ørnen breder sit preussiske vingefang ud på etiketten og taler om gammelstatslige tider og storhed, men ejendommen blev overtaget i 2010 af familien Reidel og har faktisk gennem flere år været med i Nahes topelite. Vom Vulkan er... fremragende... med pære og pomelo, "sødme" i næsen og prik af kulsyre på tungen, knitrende syre og samtidig Le Mesnil-agtig mineralitet og umamidybde. Vom Vulkan kommer fra husets Grosse Lagen i Schlossböckelheim."
★★★★★ - Nordjyske: ”Lige sagen for dem, der gerne drikker i den mest seriøse ende af de tyske rieslinger: solid og raffineret vin, hvor den karakteristiske frugtsyre træder i karakter. Vom Vulkan er lidt bredere (end Vom Schiefer), men stadig med markant mineralitet. Flot vin, der vil kunne udvikle sig i mange år, hvis den får lov at ligge.
92 Point - Vinbladet.dk: "Klassisk, let røget Riesling-næse med intens mineralitet, dejlig aromarigdom og delikate bitterstoffer. Saftig, kølig mundfrugt med nydelig renhed, god intensitet, flot dimensioneret syrebalance og pæn styrke. Frisk, detaljerig, vellavet og velafbalanceret."
93 Point - James.Suckling.com: “Although it only has 12,5% alcohol this dry Riesling is a powerful and radical wine with an intense grapefruit zest and smoke character, the minerality giving it a lot of drive at the long racy finish. Drink or hold. From young wines in the great Kupfergrube site. Screw cap.”
16,5 Point - JancisRobinson.com: “Vom Vulkan comes from the volcanic terroir of the Kupfergrube, a site classified by the VDP as a Grosse Lage (grand cru). In terms of mouthfeel, the wine is a little softer than the uncompromisingly mineral Vom Schiefer, although a gentle flinty notion does an excellent job of supporting the core of the flavour shaped by grapefruit, lemon grass and juicy acidity.”
David Schildknecht, Vinous.com: ”Since 2010 Gut Hermannsberg… is restoring its great vineyards and rendering Rieslings worthy to stand alongside those of the amazing Upper Nahe trio Dönnhoff, Emrich-Schönleber and Schäfer-Fröhlich.”
2016 Riesling Vom Vulkan
Druerne er fra 30 år gamle vinstokke fra ”VDP.Grosse Lage” Schlossböckelheimer Kupfergrube. Vinmarken er kunstigt anlagt for mere end 100 år siden, hvor man drev en kobbermine i området. Den stejle skråning, som består af skifer, melaphyr og vulkanske sten, har en perfekt soleksponering, og trods de golde jordbundsforhold opnår druerne perfekt modenhed med en udtalt mineralitet. Høstudbyttet er på 45 hl pr. ha. Vinen gæres 100% på temperaturkontrollerede tanke af rustfrit stål, før den flaskes.
Fra statsdomæne til topmoderne Gut Hermannsberg
Der ligger årelange traditioner bag vinene fra Gut Hermannsberg. Den preussiske stat etablerede vinhuset i 1902, og de første Riesling-vinstokke blev plantet i 1903 på stejle skråninger, som indgår på enhver liste over de bedste dyrkningssteder for Riesling i Tyskland: Kupfergrube, Hermannsberg og Bastei. Vinhuset blev drevet offentligt indtil 1998. I 2010 trådte nye, private kræfter til og investerede massivt i at få vinmarker og –kælder up to date. I samme ombæring blev navnet ændret til Gut Hermannsberg, opkaldt efter monopolmarken Hermannsberg. Domænet råder over 30 hektar vinmarker i Schlossböckelheim, Niederhausen, Traisen og Altenbamberg, som ligger i den mellemste del af Nahe. Alle vinmarker er klassificeret ”Grosse Lage”; tyskernes svar på Grand Cru.
Stor vin bliver født i vinmarken
Fokus for vinmager Karsten Peter er at få udtrykt den unikke karakter af hver enkelt vinmark i vinen. Vin er natur, og stor vin bliver født i selve vinmarken med respekt for og i samklang med naturen. Gut Hermannsberg fremstiller egen kompost og arbejder omhyggeligt med at trimme og beskære vinstokkene. I vinkælderen lægges sidste hånd på værket. Hver parcel behandles separat, så ethvert individuelt potentiale kommer frem. Man afstår også fra at klare vinene og bevarer dermed vinens autentiske udtryk.