Würtzberg Riesling 2023 Trocken, Saar Mosel Weingut Würtzberg

Forfriskende næse med herlige noter af pære, pink grape og stikkelsbær. Aromatisk med legesyg citrus og mineralitet, ikke knastør, men til gengæld med en herlig saftig fornemmelse hele vejen igennem. Saar vinene berømmes ofte for deres markante underliggende syre, men sådan er det ikke helt hos Würtzberg. Her er det bar mildt og sorgløst, og vinen glider så ubesværet hen over tungen, at det er svært ikke at blive en lille smule lykkelig!


Vidunderlig som aperitif. Oplagt på kortet på enhver sushi restaurant, en herlige legekammerat i det salte køkken og ikke mindst fin altid at have på køl for tænk nu hvis.


Denne Riesling Trocken er signaturvinen hos Weingut Würtzberg. Den er skabt på frugt fra Serriger Antoniusberg og parceller på Serriger Herrenberg, der er høstet i de første uger af oktober for at sikre, at den karakteristiske sprøde Saar-syre stadig kunne fornemmes, og for at sikre, at de tørre vine ikke blev for alkohol tunge. Høsten er manuel og druerne transporteres op til vingården i små plastkasser hvor der sker en sortering inden alle stilke fjernes og druerne presses. Herefter ledes den frit løbende most direkte ned i rustfri ståltanke uden anvendelse af pumper hvor gæringen langsomt går i gang uden tilsætning af fremmede gærstammer og gærer op til 12% og en restsødme på omkring 7g.


Mosel er en af Tysklands nordligste vinregioner. Den centrerer sig om floderne Mosel, Saar og Ruwer og er landets tredje største vinregion ift volumen af vin produceret. Det kølige kontinentale klima gør det svært at modne druer, og de bedste marker er placeret på skråninger ned mod floderne. Jordbunden er her endvidere rig på skiffer, som oplagrer varme om dagen og afgiver det om dagen. Hoveddruen er ubetinget Riesling, men der er også store beplantninger af Müller-Thürgau. Producenterne i Mosel har i mange år været flittige til at anvende prädikatssystemet i den tyske vinlov, og stort set alle vinene har historisk været balanceret af restsødme. I dag ses i stigende grad tørre vine, hvilket sædvanligvis er angivet med ordet "trocken" på etiketten.

Forfriskende næse med herlige noter af pære, pink grape og stikkelsbær. Aromatisk med legesyg citrus og mineralitet, ikke knastør, men til gengæld med en herlig saftig fornemmelse hele vejen igennem. Saar vinene berømmes ofte for deres markante underliggende syre, men sådan er det ikke helt hos Würtzberg. Her er det bar mildt og sorgløst, og vinen glider så ubesværet hen over tungen, at det er svært ikke at blive en lille smule lykkelig!


Vidunderlig som aperitif. Oplagt på kortet på enhver sushi restaurant, en herlige legekammerat i det salte køkken og ikke mindst fin altid at have på køl for tænk nu hvis.


Denne Riesling Trocken er signaturvinen hos Weingut Würtzberg. Den er skabt på frugt fra Serriger Antoniusberg og parceller på Serriger Herrenberg, der er høstet i de første uger af oktober for at sikre, at den karakteristiske sprøde Saar-syre stadig kunne fornemmes, og for at sikre, at de tørre vine ikke blev for alkohol tunge. Høsten er manuel og druerne transporteres op til vingården i små plastkasser hvor der sker en sortering inden alle stilke fjernes og druerne presses. Herefter ledes den frit løbende most direkte ned i rustfri ståltanke uden anvendelse af pumper hvor gæringen langsomt går i gang uden tilsætning af fremmede gærstammer og gærer op til 12% og en restsødme på omkring 7g.


Mosel er en af Tysklands nordligste vinregioner. Den centrerer sig om floderne Mosel, Saar og Ruwer og er landets tredje største vinregion ift volumen af vin produceret. Det kølige kontinentale klima gør det svært at modne druer, og de bedste marker er placeret på skråninger ned mod floderne. Jordbunden er her endvidere rig på skiffer, som oplagrer varme om dagen og afgiver det om dagen. Hoveddruen er ubetinget Riesling, men der er også store beplantninger af Müller-Thürgau. Producenterne i Mosel har i mange år været flittige til at anvende prädikatssystemet i den tyske vinlov, og stort set alle vinene har historisk været balanceret af restsødme. I dag ses i stigende grad tørre vine, hvilket sædvanligvis er angivet med ordet "trocken" på etiketten.

DKK  125,00
Fra DKK  99,00
Spar DKK  26,00
Pris pr. stk v/1 stk.  DKK  125,00
Pris pr. stk v/6 stk.  DKK  99,00

Ikke på Lager | Lev. 5-8 hverdage

Se Fragtpriser

Forfriskende næse med herlige noter af pære, pink grape og stikkelsbær. Aromatisk med legesyg citrus og mineralitet, ikke knastør, men til gengæld med en herlig saftig fornemmelse hele vejen igennem. Saar vinene berømmes ofte for deres markante underliggende syre, men sådan er det ikke helt hos Würtzberg. Her er det bar mildt og sorgløst, og vinen glider så ubesværet hen over tungen, at det er svært ikke at blive en lille smule lykkelig!


Vidunderlig som aperitif. Oplagt på kortet på enhver sushi restaurant, en herlige legekammerat i det salte køkken og ikke mindst fin altid at have på køl for tænk nu hvis.


Denne Riesling Trocken er signaturvinen hos Weingut Würtzberg. Den er skabt på frugt fra Serriger Antoniusberg og parceller på Serriger Herrenberg, der er høstet i de første uger af oktober for at sikre, at den karakteristiske sprøde Saar-syre stadig kunne fornemmes, og for at sikre, at de tørre vine ikke blev for alkohol tunge. Høsten er manuel og druerne transporteres op til vingården i små plastkasser hvor der sker en sortering inden alle stilke fjernes og druerne presses. Herefter ledes den frit løbende most direkte ned i rustfri ståltanke uden anvendelse af pumper hvor gæringen langsomt går i gang uden tilsætning af fremmede gærstammer og gærer op til 12% og en restsødme på omkring 7g.


Mosel er en af Tysklands nordligste vinregioner. Den centrerer sig om floderne Mosel, Saar og Ruwer og er landets tredje største vinregion ift volumen af vin produceret. Det kølige kontinentale klima gør det svært at modne druer, og de bedste marker er placeret på skråninger ned mod floderne. Jordbunden er her endvidere rig på skiffer, som oplagrer varme om dagen og afgiver det om dagen. Hoveddruen er ubetinget Riesling, men der er også store beplantninger af Müller-Thürgau. Producenterne i Mosel har i mange år været flittige til at anvende prädikatssystemet i den tyske vinlov, og stort set alle vinene har historisk været balanceret af restsødme. I dag ses i stigende grad tørre vine, hvilket sædvanligvis er angivet med ordet "trocken" på etiketten.

Alkohol 12%
Type Hvidvin
Land Tyskland
Område Mosel
Årgang 2023
Størrelse 75 cl
Druetype Riesling
POPULÆRE PRODUKTER
MERE FRA PRODUCENTEN
ANBEFALET TIL DIG
ANDRE HAR OGSÅ SET PÅ